Under arbete. – Stundtals kan det bli lite högljutt när de jobbar, säger Linda Oderbrant, bibliotekarie på Stadsbiblioteket.
Under arbete. – Stundtals kan det bli lite högljutt när de jobbar, säger Linda Oderbrant, bibliotekarie på Stadsbiblioteket.

Än är det inte färdigrenoverat på biblioteket

Stadsbiblioteket har öppet igen sedan en tid. Men än pågår renoveringsarbetet. – Jag saknade biblioteket när det var stängt, säger besökaren Roger Rees.

ANNONS
|

Under januari höll Stadsbiblioteket stängt på grund av det omfattande renoveringsarbetet med Folktandvården en trappa upp som påverkar bibliotekets tak.

Sedan början av februari har biblioteket öppet igen, men det kan förekomma vissa störningar eftersom arbetet fortfarande pågår i mindre skala. Taket påminner för tillfället om en industrilokal med rör och sladdar i öppen dager, och arbetare kilar runt och jobbar i lokalen.

– Det går att vistas här även om det stundtals kan bli lite högljutt när de jobbar. Det borras och bärs stegar och så. Men de tar hänsyn till oss och vi tar hänsyn till dem. Det blir skönt när det blir klart, säger förstebibliotekarien Linda Oderbrant.

ANNONS

Stadsbiblioteket lär få stänga några dagar till inom en snar framtid när innertaket ska byggas, berättar hon.

– Då vill de inte ha folk härinne. Förhoppningsvis kan vi se till att det blir arbete torsdag till söndag så att vi bara behöver stänga två dagar.

Besökaren Ingela Baatz går omkring och botaniserar längs hyllorna. Hon jobbar på kommunen och lånar i dag böcker till Skepparens trygghetsboende.

– Böcker är avslappnande och bra för dem vi jobbar med. Här har jag hittat en som heter "Allting som är trevligt är bra för magen", det var en titel jag gillade, säger hon.

Hon har själv jobbat på biblioteket en gång i tiden och kommer ofta och lånar även för eget bruk.

– Det är skönt att biblioteket öppnat igen.

En annan besökare som är glad för att biblioteket är öppet är Roger Rees från Lommeland.

Han brukar komma in en gång i veckan och låna en dator, för tillfället tittar han på en video om att spela saxofon.

– Det är en hobby, jag spelar själv. Jag tycker det är en fin möjlighet att få komma in här när man inte har en egen dator. Jag saknade biblioteket när det var stängt, säger Roger Rees.

ANNONS
ANNONS