Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Image - 1
Nöjda. Frank Sporre och Kjell Hilmersson tycker studenterna har gjort ett fantastiskt jobb.

Förslag på förbättring i Skee färdigt

Fyra landskapsarkitekturstudenter har skrivit en rapport om hur Skee kan förbättras. Nu bjuder föreningen Positiv Utveckling Skee in de boende för att gå igenom förslagen.

Skee. I oktober besökte fyra studenter från Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala Skee. De fyra studenterna studerade landskapsarkitektur och var i den bohuslänska småorten för att tala med föreningen Positiv Utveckling Skee om hur samhället skulle kunna utvecklas. Nu har studenterna skrivit klart sin rapport.

– Vi kunde inte drömma om att det skulle bli en så komplett genomgång, säger Kjell Hilmersson, vice ordförande i föreningen.

I rapporten beskriver de fyra studenterna vilka svagheter och styrkor orten har, samt ger förslag på hur samhället skulle kunna förbättras. Bland annat föreslår studenterna att flera parker ska byggas, att sportmöjligheterna ska bli fler och att fler träd ska planteras i Skee.

– Nu vill vi sätta oss ner och gå igenom det här med skeeborna, säger Frank Sporre, ordförande i Postiv Utveckling Skee.

På valborgsmässoafton bjuder föreningen därför in invånarna för att tala om förslaget. Nästa steg är att ta skeebornas intryck till kommunen.

– Sen får vi se vad vi får, säger Frank Sporre som anser att Skee måste förskönas.

– Man ska bli glad när man kör in i Skee.

Image - 2
Image - 3
Image - 4

Föreningen Positiv Utveckling Skee bildades för några år sedan. Genom åren har den idéela föreningen lyft fram frågor och förslag på hur saker kan förbättras i orten. Under åren har föreningen arbetet för en belysning mellan Skee och Strömstad, fler bostäder och för handelcentret på Bastekärr,

Nu har fyra landskapsarkitektstudenter skrivit ett noga framtaget förslag på hur orten kan utvecklas ännu mer. Nu hoppas föreningen kunna får igenom fler förslag hos kommunen.