Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Everts Sjöbod fick efterlängtat fint pris

Grebbestadsföretaget Everts Sjöbods grundare Lars och Per Karlsson tog under förra veckan emot Ekoturismpriset 2016 på Grand Hotel i Stockholm. – Det är helt fantastiskt, jublar Lars Karlsson.

Priset delas varje år ut av Ekoturismföreningen och Travel News. Inför årets upplaga hade Grebbestadsborna och bröderna Per och Lars Karlsson blivit nominerade till tre gånger. I år blev det alltså tredje gången gillt.

– Det här ett kvitto på att vi gör något rätt och det är bra marknadsföring. Framför allt får man en kick på att vilja satsa vidare, säger Lars Karlsson om prisets betydelse.

Juryn har uppmärksammat brödernas arbete med att göra skaldjursfiske till en produkt som gagnar såväl turism som exportintäker och nya arbetstillfällen. De nominerade kandidaterna till priset tas in från kvalitetsmärket Naturens bästa - ett urval av de bästa naturresorna i Sverige.

Lars och Per Karlsson har drivit Everts Sjöbod i 12-13 år.

– Vi har också varit certifierade av Naturens bästa i tio år, säger Lars Karlsson.

Hur kan ni utveckla ert företagskoncept?

– Vi kommer köra på lite mer med aktiviteter kring paketresor, vilket vi jobbar mycket med. Det är aktiviteter med ostron, hummer och skaldjur. Vi kan utveckla det vidare.

Lars Karlsson menar också att priset sätter Grebbestad som ort på kartan.

– Absolut. Vi har också de bästa skaldjuren och ostronen som bor i de här fina och friska vattnen. Om man inte sliter på naturen kan man nästan göra det här i all evighet.