Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

landegrensen 3.jpg
Landegrensen genomfördes för andra året i rad, som vanligt med start mitt på gamla Svinesundsbron. Målomgång var i norska Remmen.

Cykellag från Halden tvåa i Landegrensen

För andra året i rad arrangerades i helgen det svensk-norska cykelloppet Landegrensen. Till start på gamla Svinesundsbron tog sig närmare 800 cyklister, merparten norrmän.

Det svensk-norska cykelloppet Landegrensen gick i lördags av stapeln för andra året i rad, och till start hade närmare 800 cyklister anmält sig, totalt 24 lag.

– Det är något fler än i fjol, vilket är jättekul, upplyser Caroline Koren, pressansvarig för Landegrensen.

Loppet, med start mitt på gamla Svinesundsbron, genomfördes i två etapper på 130 respektive 70 kilometer. Från bron tog sig cyklisterna in i Sverige, vidare på gamla E6 ned mot Skee för att sedan fortsätta mot Håvedalen.

– Där möts ni av en brant och kurvig backe, så se upp lite extra, informerade representanter från Strömstad Löparklubb vid starten.

Vid Bärby kryssade cyklisterna gränsen och det korta loppet fortsatte längs fjorden och in i Halden, medan de som cyklade 13 mil tog sig vidare mot Bullarebygden, Prestebakke, Tistedal, genom Halden centrum för att slutligen gå i mål vid Remmen. Vann gjorde Team Atea, ett lag sammansatt med cyklister från hela Norge. Halden- och Østfoldlaget Sepura gick i mål bara en dryg minut efter vinnarna. Några svenska lag var inte anmälda, däremot återfanns en del svenska cyklister, ett antal från Strömstad, i de individuella starterna.

Caroline Koren hoppas att Landegrensen kommer att växa och att fler svenskar vill delta.

– Halva loppet går ju faktiskt i Sverige, och vi har plats till omkring 1 500 cyklister.

– Tanken om ett cykellopp på landsväg föddes långt innan nya Svinesundsbron stod färdig. Men då var det alldeles för mycket trafik, därför var vi tvungna att vänta in nya bron. Nu hoppas jag att Landegrensen ska bli det nya stora cykelloppet med uppemot 5 000 cyklister inom några år, säger tävlingsledare Thor Fagereng.

landegrensen 5.jpg
landegrensen 2.jpg