Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/15
ANNONS ▼

69-årig kvinna döms för försök till langning

75 timmars samhällstjänst blir påföljden för den kvinna som försökt sälja nära hundra liter starksprit och över 400 liter öl och cider till ungdomar.

Det var förra året som polisen hade uppsikt på den 69-åriga kvinnans gård där ett 20-tal ungdomar väntade på henne. Kvinnan kom körande med en släpvagn till gården och både hon och ungdomarna stoppades då av polisen.

På släpvagnen fanns nära hundra liter starksprit, över 400 liter öl och cider och 18 liter mellanklassprodukter. Kvinnan hävdade till en början att hon själv skulle ha drycken men ungdomarna berättade att de åkt dit för att kvinnan säljer alkohol.

Ungdomarna var norska och flera av dem berättade att de hört på skolan och att det går rykten i Halden om att kvinnan sålde alkohol. Polisen hittade också sms-konversationer som bekräftade försäljningen.

Kvinnan erkände senare brottet och hon döms för försök till olovlig försäljning av alkohol och olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor. Hon döms till en villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst.