Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

xe3MpFkN0RrKgmaWBuEKLMKEJO8.jpg
Åsa Torstensson (C), tekniska nämndens ordförande. Bild: Linda Smith

Kent Hansson (S) hade kunnat lyfta kritiken

Om Kent Hansson är kritisk mot cykelbanan i centrum - varför har han inte lyft den kritiken i tekniska nämnden? Det undrar nämndens ordförande Åsa Torstensson (C).

Vid tekniska nämndens sammanträde den 5 juni så beslöt en enig nämnd att utvärdering av trafiken i centrum ska ske efter sommarperioden. Vid presidiets sammanträde den 28 augusti skedde en första avstämning och diskussion.

Som ordförande var jag noga med att ärendet skulle få den tid som behövdes. Det var också viktigt att presidiets leda­möter, Kent Hansson (S), Ingemar Nordström (L) och jag själv som ord­förande inledde med respektive ledamots åsikter och vad som kommit till oss av synpunkter. Då ­cykelbanan förbi torget har lett till många kraftfulla uttryck och oerhört aktiva debatter under sommaren på bland annat sociala medier så finns många reaktioner dokumenterade som är värdefulla att ta med.

Kent Hansson, Social­demokraternas första namn på kommunfullmäktigelistan, har i sociala medier, insändare och i artikel i STNB riktat kritik gentemot tekniska förvaltningens genomförande utifrån hur cykelbanans utformning blev, men ingen motsvarande kritik lyftes gentemot förvaltningen vid presidiesammanträdet. Vilket man kan reflektera över.

Åsa Torstensson (C)

Ordförande tekniska nämnden