Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Arkitektmodell för hur Canning och Skeppsbroplatsen ska bebyggas.
Arkitektmodell för hur Canning och Skeppsbroplatsen ska bebyggas.

En "utvecklad" ståndpunkt?

I fråga om Canningprojektet försöker Bengt Bivrin och Miljöpartiet inta två skilda ståndpunkter samtidigt, menar Lars Georgsson.


Replik
Till Bengt Bivrin och Miljöpartiet (STNB 14/4)

Bengt Bivrin (MP) byter åsikt som andra säsongsvis byter kläder. I fråga om Skeppsbroplatsen och Canningprojektet försöker han att ha två helt skilda uppfattningar samtidigt. De som inte fullt ut delar någon av dessa betecknas som osakliga och elaka människor som medvetet missförstår honom och ägnar sig åt skrämselpropaganda. Det är ingen särskilt tilltalande eller övertygande argumentation. Och inte blir den bättre av att han nu försöker dela sitt ansvar som ordförande i Miljö- och byggnämnden med några partikamrater när hans egen trovärdighet ständigt urholkas genom förklaringen att han bara ”utvecklar” sina tidigare ståndpunkter.

Tidigare ville han inte bebygga Skeppsbroplatsen alls. Idag skall där finnas såväl park som torg med gröna inslag, restaurant och fik och så många bostäder som möjligt. Att det skulle inkludera för många bostäder har han svårt att förstå säger han då kommunen har ett stort behov av bostäder. Den senare saken är de flesta överens om. Men nu handlar det om att dessa bostäder inte skall läggas just på Skeppsbroplatsen när det finns gott om andra lämpligare områden.

Som ett plus ser Bivrin att planförslaget rymmer både badplats och strandpromenad. Att det redan idag finns en badplats och en strandpromenad är dock väl känt. Om man däremot lägger till en promenadbrygga runt Röudden så är det utmärkt.  För en sådan finns dessvärre inte med i förslaget.

För centrumhandeln är P-platser livsviktiga. Det avfärdar Bivrin och hans partikamrater lättsinnigt med ett resonemang som verkar ha tillkommit vid någon sen brain-storming över några glas grönsaksjuice, där man även kommit fram till att de som vill bo på Skeppsbroplatsen är äldre villaägare i Strömstad som tröttnat på att klippa gräs och vill bidra till ”en sund rotation på bostadsmarknaden”. Denna uppfattning tror jag inte att stadens mäklare skulle ställa upp på. Den är lite väl aningslös.

Lars Georgsson